• Види та облаштування фундаменту.

    1. Стрічковий фундамент

    Найбільш поширений вид фундаменту. Конструкція даного фундаменту складається з бетону з металевим армуванням. Фундамент монтується під всі несучі стіни будинку. Він має однакову товщину і глибину по всій площі будинку. Глибина такого фундаменту залежить від регіону місця будівництва, а також, глибини промерзання грунту в даному регіоні, в середньому це 1-1.2 метра. Ширина, формується від товщини несучої стіни, в середньому це від 30 до 50см.

    2. Стовпчастий фундамент

    Розрахований для будівництва на нерівному грунті зі значними перепадами. Конструкція даного фундаменту бетонних стовпів з металевим армуванням і ростверку, який їх об’єднує між собою. Фундамент монтується під всі несучі стіни будинку. Він має однакову товщину і глибину стовпів. Глибина такого фундаменту залежить від місця будівництва і глибини промерзання грунту в даному регіоні, в середньому це 1-1.2 метра. Ширина, формується від товщини несучої стіни, в середньому це від 30 до 50см.

    3. Монолітний фундамент

    Розрахований для будівництва як на стабільному, так і на нестабільному ґрунті і має найвищу несучу здатність. Фундамент армується по всій площі будинку і утворює плиту товщиною 200мм і має ребра жорсткості, які розташовуються під несучими стінами, для додання фундаменту ще більшої міцності.    

    4. Свайний фундамент

    Розрахований для будівництва на нестабільні грунті, а саме пісок, глина та інші. Палі представляють собою довгі стовпи, які занурюють в грунт у вигляді готових виробів або виготовляють безпосередньо в грунті. Палі можуть відрізнятися конфігурацією виконання і способом армування. Крім того, стовпи можуть бути виконані у вигляді цільної конструкції або складатися з окремих елементів. Палі з’єднуються ростверком. Глибина палі розраховується індивідуально під ділянку. Ширина, формується від товщини несучої стіни, в середньому це від 30 до 50см.