• Помилки при будівництві будинку.

    1. Вибір і аналіз ділянки.

    Плануючи будівництво будинку, необхідно переконатися в тому, що земля під ним не принесе негативних наслідків для цілісності будинку або додаткові витрати. Для цього необхідно звернути увагу на ключові моменти:

      • Геометрія ділянки Чим просторіше ділянку і простіше його форма, тим легше проектувати і будувати будинок. Але якщо у ділянки складна форма або його площа досить невелика, то можна зіткнутися з деякими труднощами. Такі як притримування відстані від 6 до 10 метрів від сусідського будинку. Якщо у вас вузький ділянку з двох сторін у сусідів будинки стоять “впритул” до паркану, то вам буде необхідно жертвувати площею будинку або видозмінювати його форму.
      • Під’їзд до ділянки Якщо ваша ділянка знаходитися в дуже красивому і пейзажному місці, але дороги поруч немає то це може здорово ускладнити і здорожити будівництво будинку. При бажанні зберегти навколишнє середовище, необхідно буде откзаться від більшості будівельної техніки. Також це може вплинути на вибір технології будівництва.
      • Відстань до водойми Розташування ділянки поблизу води може здорово ускладнити будівництво, оскільки необхідно розуміти як буде вести себе вода протягом року і підготувати будинок до всіх можливих варіантів.
      • Наявність або відсутність комунікації При отсуствии комунікацій їх необхідно буде підключати і це точно! А вартість ви вже дізнаєтеся після геологічних досліджень.
      • Рельєф ділянки При наявності крутого або занадто складний рельєф, то це також може призвести до негативних наслідків, або до подорожчання будівництва.

     

    2. Будинок без проекту.

    Проект – це розрахунки товщини, матеріалів і навантажень. Якщо немає розрахунків, то і гарантій на будинок бути не може. Наслідки можуть бути дуже різними, від просідання фундаменту і деформації елементів, до тріщин в несучих конструкціях і навіть до їх обвалу. Жоден якісний автомобіль не був зібраний без креслень, з будинками аналогічна ситуація.

     

    3. Відсутність кошторису.

    При відсутності кошторису, дуже складно розрахувати фінанси на всі етапи будівництва, особливо, якщо ви розбиваєте будівництво на тривалий відрізок часу. Ризики полягають в тому, що якщо фінансів на закінчення будь-якого з будівельних етапів не вистачає, то це може привести до ще більших розтрат в результаті. Наприклад, якщо не вистачило фінансів на завершення етапу будівництва “коробки” будинку, і будівництво відклалося на деякий час, то конструкція не завершена в потрібний етап, буде з часом руйнуватися і надалі можливо цей етап потрібно буде починати спочатку, тим самим втративши пристойну суму грошей.

     

    4. Співпраця з бригадами.

    Часте явище, коли отримавши кошторис і креслення з розрахунками від будівельної компанії, люди в пориві бажання зекономити звертаються до бригадам або виконавців робіт. Отримавши радісно низьку вартість за роботи і гарантії на словах, люди часто погоджуються на їх послуги. Але є наслідки, про які відразу не підозрюють. Наслідки і ризики полягають в слудющем:

     

      • Відсутність гарантій на будь-який вид робіт. Крім як на словах, у вас не буде документування або нотаріально затверджених гарантій на свої роботи.
      • Відсутність контролю якості. При заливці фундаменту, будівництві коробки, виконання зовнішньої обробки і інших роботах, потрібен контроль якості від різних фахівців, і одного бригадира для цього недостатньо.
      • Орієнтовна вартість, яка може змінитися. При роботі з бригадою, часто виникають ситуації, коли робітники піднімають ціну, нічим не аргументуючи. Доводиться або погоджуватися, або шукати інших робітників.
      • Відсутність графіка і термінів виконання робіт. Орієнтовні терміни терміни бригада дає як і гарантії, тільки на словах.
      • Зміна бригад на різних етапах робіт. Дуже рідко коли одна бригада може виконати кілька видів робіт, тому доводиться постійно шукати нових робочих з потрібною для вас кваліфікацією, а це затягує терміни виконання робіт і також може впливати на ціну і якість.
      • Слабка проінформованість в нових технологіях. Технології будівництва з кожним днем ​​розвиваються і стають краще, для того, щоб зробити виконання роботи, більш легким, швидким, вигідним і якісним. Але не всі бригади мають можливість отримати ці інструменти і навички, для виконання робіт.
      • Самостійний пошук і закупівля матеріалів. При самостійному пошуку матеріалів, необхідно знати безліч речей, яким деякі люди навчаються роками. Вірогідні ризики не угодать з вартістю або якістю товару, купити б / у товар під виглядом нового і тд.

     

    5. Економія!

    Ми хотіли б розповісти не про грамотному розподілі ресурсів, а саме про економію і її наслідки. Всі вище перераховані пункти з’явилися саме через економію. Але мало хто готовий миритися з цими наслідками. Тому хотілося б розповісти про неї більш детально. Якщо ви хочете отримати дійсно якісний будинок, то для цього потрібні якісні матеріали та якісна робоча сила. І якщо економити на будівництві, то економити вийти тільки на цих двох речах. Якщо економити на робочій силі, то навіть з високоякісним матеріалом, якість конструкції може бути недостигнуто. Аналогічно і з економією на матеріалі, хоч і ймовірність буде не багато менше, вона все одно буде. Так як тоді економити? Економія полягає в тому, що немає необхідності переробляти роботу, перезакупать нові матеріали і перенанімать робітників. Досвід багатьох років вже створив прислів’я, яку все і так знають.