• Деревина для вашого будинку

    Дерево – це основа каркасного будинку. І якість всього будинку безпосередньо залежить від якості деревини.

     

    Сухість деревини:

    Деревина з якої буде побудований каркас будинку, повинна відповідати дуже багатьом вимогам. Її вологість на момент монтажу повинна бути не вище 15-18% (це при тому, що вологість свежеспіленного дерева становить 79-80%). Без штучного висушування в спеціальних сушильних камерах, такий рівень вологості отримати дуже складно. Для процесу висушування необхідно кілька днів, технологія передбачає застосування нагрівання, продування, вакуум, і т.д. Головна мета висушити або просто на просто прибрати з дерева зайву вологу і при цьому звести до мінімуму деформацію брусів під час висушування. Якщо в каркасі будинку використано погано висушене дерево, воно буде продовжувати поступово висихати всередині вашого будинку. У процесі такого висихання дерево змінює свої габарити – це природна властивість будь-якої деревини. Воно викручується і зсихається. Наприклад, брус довжиною 3 м може змінити свої габарити, зігнутися на 2 см, зменшитися в розмірі на 2 мм. Якщо до нього примикає іншої такої ж брус – щілина між ними, нічим не утеплена, складе вже 4 мм. Таким чином з’являються містки холоду в усьому будинку. Зміни габаритів брусів може привести до нерівності стін, скрипучим полам і т.д. І є ризик отримати типовий «каркасно-щілинний» будинок з усіма наслідками у вигляді продуваються стін і лопнув гіпсокартону. Тільки дотримання зазначених норм вологості дерев’яних елементів гарантує, що після складання в каркасі будинку не виникатимуть деформації дерев’яних елементів, каркасні будинки з дерева буде теплими, якісними і довговічними.

     

    На що звертається увага при купівлі деревини:

      • Точність геометрії. Можливі похибки в параметрах: Ширина 0,5 мм Товщина 0,5 мм Вигин не більше 30мм на м.п.
      • Рівень вологості не більше 15%. Перевіряється за допомогою спеціального приладу – електровлагометра

     

    Додатковий захист:

    Дерево чистий, природний матеріал. Без спеціальної обробки воно піддається впливу негативних чинників: появи і розвитку грибка, цвілі, пошкодження різними паразитами – шашіль. Внаслідок чого його термін служби значно знижується. Сучасне каркасне будівництво дерев’яних будинків вимагає використання довговічною деревини, захищеної від цих чинників. На нашому підприємстві, перш ніж з дерева виготовлять каркас вашого будинку, воно обробляється спеціальними антисептичними розчинами, після чого не боїться ні грибка, ні гниття, ні комах. Ці склади виготовлені відповідно до найжорсткішими європейськими екологічними нормами. Вони абсолютно безпечні для мешканців будинку, як і всі інші матеріали, які ми застосовуємо в будівництві дерев’яних каркасних будинків.

    На сьогоднішній день існує кілька способів збереження пиломатеріалів на час сушки і транспортування:

      • Антисептування пензлем;
      • Антисептування шляхом обприскування;
      • Занурювальне антисептированную.

    Найбільш ефективний захист пиломатеріалів зможе забезпечити Занурювальне антисептирование. Дошки і бруси на деякий час занурюються в ємність з захисним розчином. Для організації цього варіанта захисту дерева потрібно наявність такої ємності і підйомного механізму. Хоча це і найбільш витратний спосіб, ми використовуємо саме його, так як він дозволяє захистити деревину найбільш якісно, зводить до мінімуму можливі помилки робітників.

     

    Підсумок:

    Найменше недотримання технологічних вимог до деревини – її вологості, точності габаритів, антисептуванню – може значно погіршити якість вашого будинку. Не ризикуйте, використовуйте якісне, перевірене дерево.